МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

По долго време повторно излезе Алманах на Тиквешките поети... Се работи за збирка песни напишани од поетите кои работат во рамките на Здружението на пензионери Кавадарци.Комисијата за култура забава и при ЗПК и самото раководство на Здружението обезбедија организациони и финасиски услови да биде испечатен Алманахот и со тоа по долго време(неколку децении) во Кавадарци да излезе поетски алманах. На промоцијата која се одржа во Домот на културата се обратија сите заслужни за излегувањето на изданието, а на која покрај раководството на Здружението по една песна прочитааа самите поети. Со поеско читање се обратија повеќе поети од Здружението на литературни творци од Прилеп, кое во Кавадарци дојде со претседателот за тамошното Здужение на пензионери. Покрај нив во Кавадарци беа и се претставија и членови на поетскиот клуб од Велес. 432162996_811047847710934_615744039195974073_n