МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Градскиот зелен пазар во Кавадарци низ времето на три локации

Првата локација на градскиот пазар во Кавадарци била во центарот на градот пред Чаршиската џамија. Фотографијата ја снимил Андон Димитров, првиот фотограф во градот и е од 1928 година.

16819163_214379839029992_3193914947022383921_o.jpg

-Втората локација на градскиот пазар се наоѓала од спротивната страна на Собранието на општина Кавадарци и куќата на д-р Киро Коцев -Брашното.

Фотографијата е од 1957 год. и е направена од Бранко Ивановскиа ја поседува фототеката на Музеј-галерија.

16711722_214381655696477_9220484899840263178_n.jpgНа ова фотографија пак е прикажана сегашната локација на градскиот пазар во Кавадарци. Фотографијата е направена 1979 година.

Музеј-галерија