МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Дуќаните во чаршијата на Кавадарци

На фотографијата се гледаат дуќаните од источната страна на чаршијата во 1942 година за време на бугарската окупација. Тука се градската фурна, дуќаните на Мешковци, Шошевци, Ридовци, слаткарницата на Бислим Кесаси, саатчијата Фердинанд Чејков итн.

Извор: Музеј галерија-Кавадарци