Ракометарите на ГРК Тиквеш во недела ја играат редовната средба од првенството на Првата ракометна лига.Во салата Јасмин, се среќеваат со екипата на РК Весна -акумулатори од Пробиштип. Средбата е закажана во 18.00 часот.