МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Дури тројца пливачи маратоници беа учесници на годинашниот пливачки маратон кој традиционално се одржува на велешкотро езеро „Младост. Кавадарци го претставуваа тројца релатувно млади пливачи-мараоници кои во категоријата на рекреативци беа одлични.

Сашко Димов беше 11-ти со време од 39 минути, Методи Атанасов -13-ти со време од 40 минути и Горан Димитриев 16 -ти со време од 44 минути.

Се работи за рекреативна трка во која учествуаа 35 учеснци од повеќе градови, а нашите мартоинци според прегледот на пласманот биле одлични.

Маратонот беше долг 1.600 метри.

Им честитаме посакувајќиу им успешни пливачки маратони во иднина.

119388511_608360689850503_3393886769747845426_n 119430251_447275186229833_9103465442794886702_n 119157667_366491994735640_5510618790998428458_n