МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

На 22 мај 2022 година, во спортската сала на „Бијанини извори“ во Охрид се одржа Меѓународен натпревар ,,Охрид-Опен" 2022 година. На учествaa 560 натпреварувачи од Македонија, Србија, Албанија, Косово, Црна Гора, Бугарија, Грција и Украина. КК „Сансаи - Метал Апостолов“ со 12 златни медали, 4 сребрени и 11 бронзени медали беше прогласен за најуспешен клуб во кати и најуспешен клуб во генералниот пласман во кати и борби. Златни медали освоија. 1. Ката тим Сансаи - ката екипно женски кадети (Стојкова,Ристовска,Филипова.) 2. Ката тим Сансаи - ката екипно женски јуниори (Стојкова, Ристовска, Филипова). 3.Ката тим Сансаи -ката екипно машки кадети (Костов,Стојкова,Прстенков) 4. Ката тим Сансаи -ката екипно машки јуниори (Костов,Стојкова,Прстенков) 5. Филипова Марија - ката индивидуално женски 2009 година 6. Јанчев Филип - ката индивидуално машки 2009 година 7. Јанчев Филип - ката индивидуално машки 2010 гидина 8. Тодоров Крсте - ката индивидуално машки 2012 - ниво 1. 9.Тодорв Крсте -ката индивидуално машки 2012- ниво 2. 10 Викторија Ѓорѓиева - кати индивидуално 2012 година. 11 Ката тим Сансаи - ката екипно машки 2011/2012 година.(Ѓорѓиева, Булуков,Тодоров) 12. Давид Јаневски- кати индивидуално машки 2015 година Сребрени медали: 1. Ката тим Сансаи - ката екипно женски помали кадети(Ѓорѓиева,Филипова,Јанчев) 2. Ката тим Сансаи - Ката екипно машки помали кадети (Булуков,Јанчев,Филипова) 4.Стојкова Данка -ката индивидуално женски јуниоти. 5.Стојкова Данка -ката индивидуално женски кадети. Бронзени медали: 1. Ката тим Сансаи - ката екипно женски кадети (Ѓорѓиева,Јанчев,Силјанова.) 2. Прстенков Мартин-ката индивидуални машки јуниори. 3. Костов Мартин-ката индивидуално машки јуниори. 4.Ристовска Тамара-ката индивидуално женски кадети. 5. Прстенков Мартин -ката индивидуално машки кадети. 6.Ката екипно женски - 2012 - 2011-(Ѓорѓиева,Стојанова,Атанасова.) 7. Ката екипно женски - 2013 - 2014 -(Стојанова,Божова,Атанасова) 8. Филипова Марија -ката индивидуално женски 2009- ниво 3. 9. Ѓорѓиева Викторија-ката индивидуално женски 2011 -ниво 3. 10.Божова Драгана- ката индивидуално женски 2013 -ниво 2. 11.Атанасова Јана-ката индивидуално женски 2013 -ниво 2. 281548070_10228206664778718_3387088051890171156_n 281134913_10228206668618814_8283004940717146728_n 281261892_10228206667818794_1990507131402924986_n 281559158_10228206670578863_6867809963071630945_n 281621135_10228206665658740_7010775295812155917_n