МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Тој бил претседател на Градскиот Народен Одбор (градоначалник) на Кавадарци ,директор на „Тиквеш„ и пратеник

16.02.1923 година во Кавадарци е роден Тодор Ристов Грозданов, претседател на Градскиот народен одбор на Кавадарци (денес градоначалник). Завршил основно и нижа гимназија во Кавадарци а Виша фискултурна школа во Загреб.Учесник е во НОВ а по војната работи во ЦК на СКМ во Скопје. Во 1950 година е директор на АК Тиквеш. Од 1951 до 1952 година Грозданов е претседател на Собранието на општина Кавадарци, а од 1955 до 1956 е секретар на Собранието. Во еден мандат бил избран за пратеник во Општествено политичкиот собор во Народната скупштина на Југославија во Белград. Тодор Грозданов почина во Кавадарци во 1991 година.

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)