МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

ВИСОКИОТ ГОСТИН ЈА ПОСЕТИ НЕГОТИНСКАТА ГИМНАЗИЈА ВО ЧИИ РАМКИ ФУНКЦИОНИРА БИЛИНГВАЛНА ФРАНЦУСКА ПАРАЛЕЛКА

Делегација на Амбасадата на Република Франција во Република Македонија предводена од неговата Екселенција – амбасадорот Сирил Бомгартнер беше во работна посета на општина Неготино. Високиот гостин најнапред оствари средба со градоначалникот на општина Неготино Тони Делков по што го посети СОУ Свети Кирил и Методиј во чии рамки функционира посебна билингвална паралелка на француски јазик која е една од првите во Македонија. Амбасадорот Бомгартнер беше примен од раководните структури на училиштето при што добредојде лично му посака директорката Донка Јованова.Потоа за проектот со билингвалната паралелка и нејзината работа го објасни раководителот на проектот Драган Трпковски професор по француски јазик. За да на крај на присутните им се обрати и самиот амбасадор кој истакна дека за прв пат е во посета на неготинската гимназија која наскоро ке го прослави патрониот празник а и тој самиот се вика Сирил (Кирил). На крај за францускиот амбасадор му беше пуштена и видео презентација посебно направена за потребите на училиштето.

М.В.

187458227_1365785213796903_4826477817924747556_n