Array
(
  [PHPRC] => /home/rtkadm/fcgi-bin/../etc/php7.2
  [PWD] => /home/rtkadm/fcgi-bin
  [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 99999
  [SHLVL] => 0
  [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/snap/bin
  [CONTENT_LENGTH] => 0
  [SCRIPT_NAME] => /preview.php
  [REQUEST_URI] => /preview.php?id=1341
  [QUERY_STRING] => id=1341
  [REQUEST_METHOD] => GET
  [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1
  [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1
  [REMOTE_PORT] => 52976
  [SCRIPT_FILENAME] => /home/rtkadm/public_html/preview.php
  [SERVER_ADMIN] => [no address given]
  [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [CONTEXT_PREFIX] => 
  [REQUEST_SCHEME] => http
  [DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [REMOTE_ADDR] => 44.210.21.70
  [SERVER_PORT] => 80
  [SERVER_ADDR] => 95.86.15.250
  [SERVER_NAME] => www.rtk.mk
  [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.29
  [SERVER_SIGNATURE] => 
  [HTTP_CONNECTION] => close
  [HTTP_HOST] => www.rtk.mk
  [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => br,gzip
  [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5
  [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  [SCRIPT_URI] => http://www.rtk.mk/preview.php
  [SCRIPT_URL] => /preview.php
  [FCGI_ROLE] => RESPONDER
  [PHP_SELF] => /preview.php
  [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1660196412.359
  [REQUEST_TIME] => 1660196412
)
Пазарен барометар 31 мај 2017
МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Обновен дел од тезгите на Градскиот пазар, стандардни цени, атмосфера карактеристична за пазарниот ден во Кавадарци.

Среда-обично е богат пазар –има и понуда и побарувачка.Ова среда на 31 мај 2017, доматите и пиперките се продаваа по 50 денари, краставиците 25,компирот 25 и 30 денари, младите тикви по 10 денари парче,кајсиите 50 и 60 денари...За прв пат ова сезона беа понудени праски по 50 денари килограм.

Домати..........................50 ден.кгр

Пиперки........................50 ден.кгр

Краставици....................25 и 30 ден.кгр.

Компир...........................25 и 30 ден.кгр

Тикви...............................10 ден.парче

Морков............................40 ден.кгр

Спанаќ..............................30 ден.кгр

Лук.....................................15 ден.врзоп

Кромид.............................20 ден.кгр

Зелка.................................30 ден.парче

Кајсии................................50 и 60 ден.кгр

Праски...............................50 ден. кгр

Цреши................................80 ден.кгр

Јагоди..................................50 ден. 1/2 кгр