Array
(
  [PHPRC] => /home/rtkadm/fcgi-bin/../etc/php7.2
  [PWD] => /home/rtkadm/fcgi-bin
  [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 99999
  [SHLVL] => 0
  [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/snap/bin
  [CONTENT_LENGTH] => 0
  [SCRIPT_NAME] => /preview.php
  [REQUEST_URI] => /preview.php?id=1431
  [QUERY_STRING] => id=1431
  [REQUEST_METHOD] => GET
  [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1
  [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1
  [REMOTE_PORT] => 34190
  [SCRIPT_FILENAME] => /home/rtkadm/public_html/preview.php
  [SERVER_ADMIN] => [no address given]
  [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [CONTEXT_PREFIX] => 
  [REQUEST_SCHEME] => http
  [DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [REMOTE_ADDR] => 44.201.97.0
  [SERVER_PORT] => 80
  [SERVER_ADDR] => 95.86.15.250
  [SERVER_NAME] => www.rtk.mk
  [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.29
  [SERVER_SIGNATURE] => 
  [HTTP_CONNECTION] => close
  [HTTP_HOST] => www.rtk.mk
  [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => br,gzip
  [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5
  [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  [SCRIPT_URI] => http://www.rtk.mk/preview.php
  [SCRIPT_URL] => /preview.php
  [FCGI_ROLE] => RESPONDER
  [PHP_SELF] => /preview.php
  [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1713586772.2896
  [REQUEST_TIME] => 1713586772
)
(Видео)Уписи во СОЗУ„Ѓорче Петров“


МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Избор за учениците се :Шумарско-дрвопреработувачката,Земјоделско-ветеринарската, Угостителско-туристичката и Хемиско-Технолошката струка.

Средното Општинско Земјоделско училиште „Ѓорче Петров„ ги започна уписите за четирите свои струки кои се изучуваат во ова образовна институција една од најстарите кај нас.Годинава учениците можат да се запишуваат во: Шумарско-дрвопреработувачката,Земјоделско-ветеринарската, Угостителско-туристичката и Хемиско-Технолошката струка.

Првото пријавување за запишување е превидено во два уписни рока . Првото пријавување ке се одвива на 28 и 29 јуни а резултатите ке бидат објавени на 30 јуни.

GORCE_9.jpg

Второто пријавување е превидено да се врши на 5 јули а резултатите училиштето ке ги објави на 6 јули.

Пријавувањето и запишувањето на завршените основци за августовскиот уписен рок ке се одвиваат на 24 август а резултатите од запишувањето и слободните места ке бидат објавени на 25 август.

GORCE_2.jpg

Ако во двата уписни рока не се пополнат утврдените ученички места со запишувањето се продолжува до 31 август годинава.