Array
(
  [PHPRC] => /home/rtkadm/fcgi-bin/../etc/php7.2
  [PWD] => /home/rtkadm/fcgi-bin
  [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 99999
  [SHLVL] => 0
  [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/snap/bin
  [CONTENT_LENGTH] => 0
  [SCRIPT_NAME] => /preview.php
  [REQUEST_URI] => /preview.php?id=2020
  [QUERY_STRING] => id=2020
  [REQUEST_METHOD] => GET
  [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1
  [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1
  [REMOTE_PORT] => 55356
  [SCRIPT_FILENAME] => /home/rtkadm/public_html/preview.php
  [SERVER_ADMIN] => [no address given]
  [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [CONTEXT_PREFIX] => 
  [REQUEST_SCHEME] => http
  [DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [REMOTE_ADDR] => 44.201.97.0
  [SERVER_PORT] => 80
  [SERVER_ADDR] => 95.86.15.250
  [SERVER_NAME] => www.rtk.mk
  [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.29
  [SERVER_SIGNATURE] => 
  [HTTP_CONNECTION] => close
  [HTTP_HOST] => www.rtk.mk
  [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => br,gzip
  [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5
  [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  [SCRIPT_URI] => http://www.rtk.mk/preview.php
  [SCRIPT_URL] => /preview.php
  [FCGI_ROLE] => RESPONDER
  [PHP_SELF] => /preview.php
  [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1713587786.6486
  [REQUEST_TIME] => 1713587786
)
Се излеа канализацијата во ООУ„Страшо Пинџур„


МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Причината е обилниот дожд а наставата е прекината.Утре училиштето ке работи нормално.

Имаме информација која еден од наставниците ја пренесе на социјалните мрежи дека дека наставниците, техничката служба, како и директорот на училиштето се на работа , а учениците,превентивно се испратени дома.

Инаку по обилните дождови дојде до излевање на канализација во подрумските простории на училиштето, и како мерки на превенција, се одлучило учениците да заминат дома. Секој наставник навреме ги известил родителите и причините заради кои не се одржаа последните два часа. Известено и ЈП Комуналец кои пристигнаа со своја екипа веднаш и започна интервенција, како и Републичкиот завод за здравствена заштита Кавадарци кои веднаш ке извршат дезинфекција на просториите во училиштето.

Се очекува наставата утре ќе продолжи нормално.