Array
(
  [PHPRC] => /home/rtkadm/fcgi-bin/../etc/php7.2
  [PWD] => /home/rtkadm/fcgi-bin
  [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 99999
  [SHLVL] => 0
  [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/snap/bin
  [CONTENT_LENGTH] => 0
  [SCRIPT_NAME] => /preview.php
  [REQUEST_URI] => /preview.php?id=2179
  [QUERY_STRING] => id=2179
  [REQUEST_METHOD] => GET
  [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1
  [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1
  [REMOTE_PORT] => 56812
  [SCRIPT_FILENAME] => /home/rtkadm/public_html/preview.php
  [SERVER_ADMIN] => [no address given]
  [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [CONTEXT_PREFIX] => 
  [REQUEST_SCHEME] => http
  [DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [REMOTE_ADDR] => 3.229.124.74
  [SERVER_PORT] => 80
  [SERVER_ADDR] => 95.86.15.250
  [SERVER_NAME] => www.rtk.mk
  [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.29
  [SERVER_SIGNATURE] => 
  [HTTP_CONNECTION] => close
  [HTTP_HOST] => www.rtk.mk
  [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => br,gzip
  [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5
  [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  [SCRIPT_URI] => http://www.rtk.mk/preview.php
  [SCRIPT_URL] => /preview.php
  [FCGI_ROLE] => RESPONDER
  [PHP_SELF] => /preview.php
  [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1660001463.2121
  [REQUEST_TIME] => 1660001463
)
Тротоарот - за пешаците
МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Ослободен на тротоарот и коловозот пред Комерцијална

Денеска беа поставени метални столбови на тротоарот а подоцна беше активирана забрана од левата страна на улицата „Маршал Тито„ пред Комерцијална банка.До нас стигнаа само позитивните коментари, негативните не.А и да ги има...право на секој е да има сопствен став.

Сакаме да забележиме, после десетици години на овој потег во центарот на градот ослободен е тротоарот за пешаците,што е најголема продобивка, а тоа што вечерва сообраќајните полицајци не дозволуваа паркирање уште една која исто така од нас има зелено светло.Веројатно нешто започнува да се движи во грдаот на планот на ослободувањето на улиците и тротоариоте од паркирани возила, а паркирањето час поскоро да се регулира со т.н. Зонско паркирање.Многу возила е ова.А градот ни е мал, улиците тесни, едноставно нема место сите автомобили да бидат на прометните површини.Дека ке се случува нешто на овој план е повеке од сигурно.Тоа деновиве го забележуваме и при изрекувањето на мандартни казни за останевнте непорописно паркирани возила на постојните паркинг-простори.

Сите се единстевни во ставот-Што е можно побрзо да се стават во пракса мерки за надминување на сообраќајниот хаос во Кавадарци.