Array
(
  [PHPRC] => /home/rtkadm/fcgi-bin/../etc/php7.2
  [PWD] => /home/rtkadm/fcgi-bin
  [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 99999
  [SHLVL] => 0
  [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/snap/bin
  [CONTENT_LENGTH] => 0
  [SCRIPT_NAME] => /preview.php
  [REQUEST_URI] => /preview.php?id=2816
  [QUERY_STRING] => id=2816
  [REQUEST_METHOD] => GET
  [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1
  [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1
  [REMOTE_PORT] => 45908
  [SCRIPT_FILENAME] => /home/rtkadm/public_html/preview.php
  [SERVER_ADMIN] => [no address given]
  [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [CONTEXT_PREFIX] => 
  [REQUEST_SCHEME] => http
  [DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [REMOTE_ADDR] => 34.231.247.88
  [SERVER_PORT] => 80
  [SERVER_ADDR] => 95.86.15.250
  [SERVER_NAME] => www.rtk.mk
  [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.29
  [SERVER_SIGNATURE] => 
  [HTTP_CONNECTION] => close
  [HTTP_HOST] => www.rtk.mk
  [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => br,gzip
  [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5
  [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  [SCRIPT_URI] => http://www.rtk.mk/preview.php
  [SCRIPT_URL] => /preview.php
  [FCGI_ROLE] => RESPONDER
  [PHP_SELF] => /preview.php
  [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1653297095.3571
  [REQUEST_TIME] => 1653297095
)
(Видео) За почисто и поубаво Кавадарци

-Во денешната акција вклучена е целата администрација, освен училиштата, под ингеренција на Локалната самоуправа Кавадарци.

Oпштина Кавадарци подолго време работи за почисто и поубаво и Кавадарци ,особено во делот на хигиената и секојдневното фукционирање на градот.Со таквиот начин и работа се засилено се продолжува.Во тој дух беше и денешната акција на вработените во јавните претпријатија чии основач е Лoкалната Самоуправа Кавадарци.

- Денеска органиирзираме генерално чистење на градот главно на зелените делови. Ке направиме преглед на јавните површини и ке испратиме една порака да не се фрла ѓубре и отпад насекаде рече градоначачлникот Митко Јанчев кој заедно со сите учесници собираше ѓубре и смет фрлени од неодговорни граѓани.

Ова ке биде пракса, која ке ја се одвива најмалку 2 пати годишно.Најголем дел од поканетите присуствуваа на акцијата и истата е успешна .

3333.JPG

22222.JPG

65555.JPG