Array
(
  [PHPRC] => /home/rtkadm/fcgi-bin/../etc/php7.2
  [PWD] => /home/rtkadm/fcgi-bin
  [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 99999
  [SHLVL] => 0
  [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/snap/bin
  [CONTENT_LENGTH] => 0
  [SCRIPT_NAME] => /preview.php
  [REQUEST_URI] => /preview.php?id=5390
  [QUERY_STRING] => id=5390
  [REQUEST_METHOD] => GET
  [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1
  [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1
  [REMOTE_PORT] => 51172
  [SCRIPT_FILENAME] => /home/rtkadm/public_html/preview.php
  [SERVER_ADMIN] => [no address given]
  [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [CONTEXT_PREFIX] => 
  [REQUEST_SCHEME] => http
  [DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [REMOTE_ADDR] => 34.239.147.7
  [SERVER_PORT] => 80
  [SERVER_ADDR] => 95.86.15.250
  [SERVER_NAME] => www.rtk.mk
  [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.29
  [SERVER_SIGNATURE] => 
  [HTTP_CONNECTION] => close
  [HTTP_HOST] => www.rtk.mk
  [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => br,gzip
  [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5
  [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  [SCRIPT_URI] => http://www.rtk.mk/preview.php
  [SCRIPT_URL] => /preview.php
  [FCGI_ROLE] => RESPONDER
  [PHP_SELF] => /preview.php
  [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1657202979.1794
  [REQUEST_TIME] => 1657202979
)
(ВИДЕО) 44 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КАВАДАРЦИ

Усвоен Ребалансот и Извештајот за Ивршување на буџетoт - Втор Квартал Градоначалникот Митко Јанчев најави учество во финасирањето во изградба на Инфективна болница во Кавадарци како и интензивна урбанистичка активнист наредниот период.

Советот вчера ја одржа 44 on line седница ма која на дневен ред беа предвидените материјали-главно од урбанистичката проблематика и буџетското работење, како и тековни активности поврзани со донациите кон Општината и други прашања од делокругот на ова тело.На седницата Весна Ѓорѓиева беше избрана за советник на Советот, како замена на упразнетито место на Зоран Јованчев кој стана пратеник во Македонскиот парламент.Таа даде свечена изјава.Едногласно беше усвоен Извештајот за работењето на Општината во Вториот квартален период,како и Програмата за работа во 2020 година а при акцентирањето на материјалот за Здравствената заштита кај нас, градоначалникот Митко Јанчев зборуваше за изградбата на Инфективна болница во Кавадарци и учеството на Општината во ова инвестиција.Тој го искористи моментoт да говори и за извршувањето на комуналната и урбанистичката активност за објекти кои стојат по 40 и 50 години на забот на времето.Истовремено го нотира и неолкуте важни инвестициони проекти кои дорва следуваат а најави и потенијални.

м.д.

(Видео) снимка од 44 оn line седницна на Совет на Општина Кавадарци - Митко Јанчев.

https://www.youtube.com/watch?v=UlwLg2TZ-BA&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3gEY_8relnbS240xYwhigePD756UICNBwSHWvfjeH-F39QefkOiz7FZXM