Array
(
  [PHPRC] => /home/rtkadm/fcgi-bin/../etc/php7.2
  [PWD] => /home/rtkadm/fcgi-bin
  [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 99999
  [SHLVL] => 0
  [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/snap/bin
  [CONTENT_LENGTH] => 0
  [SCRIPT_NAME] => /preview.php
  [REQUEST_URI] => /preview.php?id=5421
  [QUERY_STRING] => id=5421
  [REQUEST_METHOD] => GET
  [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1
  [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1
  [REMOTE_PORT] => 37530
  [SCRIPT_FILENAME] => /home/rtkadm/public_html/preview.php
  [SERVER_ADMIN] => [no address given]
  [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [CONTEXT_PREFIX] => 
  [REQUEST_SCHEME] => http
  [DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [REMOTE_ADDR] => 54.225.48.56
  [SERVER_PORT] => 80
  [SERVER_ADDR] => 95.86.15.250
  [SERVER_NAME] => www.rtk.mk
  [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.29
  [SERVER_SIGNATURE] => 
  [HTTP_CONNECTION] => close
  [HTTP_HOST] => www.rtk.mk
  [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => br,gzip
  [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5
  [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  [SCRIPT_URI] => http://www.rtk.mk/preview.php
  [SCRIPT_URL] => /preview.php
  [FCGI_ROLE] => RESPONDER
  [PHP_SELF] => /preview.php
  [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1642636728.044
  [REQUEST_TIME] => 1642636728
)
СТРЕЛАШТВО / ЛОШ ДЕН ЗА КАВАДАРЕЧКИТЕ СТРЕЛЦИ

Без тренинзи и квалитетна опрема- толку

Во неделата, на 16 август, на стрелиштето „Камник“ во Скопје во организација на МССФ се одржа државно првенство во гаѓање со војничка пушка 7,9 мм и ПАП 7,62 мм во лежечки став на оддалеченост од 100 метри.Стрелачкиот клуб „Кавадарци“ зеде учество со 4 стрелци но овој пат до израз не дојде квалитетот туку споредниот фактор. Имено поради немање можност за обавување соодветни и квалитетни тренинзи како и немање на соодветна муниција потребна за горенаведеното оружје сите 4 стрелци потфрлија и постигнаа многу послаби резултати од нивните реални и вистински можности. Сепак целта за дружење, омасовување и натпревар на клубовите за повозрасните стрелци е постигната во целост.

м.в.

117954443_1094286924339660_8024476207598460204_n