Array
(
  [PHPRC] => /home/rtkadm/fcgi-bin/../etc/php7.2
  [PWD] => /home/rtkadm/fcgi-bin
  [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 99999
  [SHLVL] => 0
  [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/snap/bin
  [CONTENT_LENGTH] => 0
  [SCRIPT_NAME] => /preview.php
  [REQUEST_URI] => /preview.php?id=5717
  [QUERY_STRING] => id=5717
  [REQUEST_METHOD] => GET
  [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1
  [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1
  [REMOTE_PORT] => 47422
  [SCRIPT_FILENAME] => /home/rtkadm/public_html/preview.php
  [SERVER_ADMIN] => [no address given]
  [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [CONTEXT_PREFIX] => 
  [REQUEST_SCHEME] => http
  [DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [REMOTE_ADDR] => 34.239.147.7
  [SERVER_PORT] => 80
  [SERVER_ADDR] => 95.86.15.250
  [SERVER_NAME] => www.rtk.mk
  [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.29
  [SERVER_SIGNATURE] => 
  [HTTP_CONNECTION] => close
  [HTTP_HOST] => www.rtk.mk
  [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => br,gzip
  [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5
  [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  [SCRIPT_URI] => http://www.rtk.mk/preview.php
  [SCRIPT_URL] => /preview.php
  [FCGI_ROLE] => RESPONDER
  [PHP_SELF] => /preview.php
  [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1657199866.3589
  [REQUEST_TIME] => 1657199866
)
ПРОДОЛЖУВА КАВАДАРЕЧКАТА КУЛТУРНА ЕСЕН

ЗА СЛЕДНАТА НЕДЕЛА ЗАКАЖАНИ ПРОМОЦИЈА НА КНИГА И ТЕАТАРСКА ПРЕМИЕРА

Со почитување на мерките и протоколите во време на COVID - 19, Домот на културата „Иван Мазов - Климе“ од Кавадарци продолжува со културните настани поврзани со традиционалната манифестација „Кавадаречка културна есен“. Во понеделник, 2 ноември со почеток од 18.30 часот, ќе се оддржи промоција на најновата книга поезија на познатата кавадаречка поетеса Цветанка Колева, насловена како “Ти, моја, безмилосна една!“. Книгата е издание на издавачката куќа „Или Или“ од Скопје.Во петок, на 6 ноември со почеток од 19 часот, Театарот при Домот на културата „Иван Мазов - Климе“ од Кавадарци ќе има премиера на детската претстава „Малиот принц“ според текстот на Антоан де Сент - Егзипери, а во адаптација и режија на Микица Илова.

м.в.