Array
(
  [PHPRC] => /home/rtkadm/fcgi-bin/../etc/php7.2
  [PWD] => /home/rtkadm/fcgi-bin
  [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 99999
  [SHLVL] => 0
  [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/snap/bin
  [CONTENT_LENGTH] => 0
  [SCRIPT_NAME] => /preview.php
  [REQUEST_URI] => /preview.php?id=5992
  [QUERY_STRING] => id=5992
  [REQUEST_METHOD] => GET
  [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1
  [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1
  [REMOTE_PORT] => 36198
  [SCRIPT_FILENAME] => /home/rtkadm/public_html/preview.php
  [SERVER_ADMIN] => [no address given]
  [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [CONTEXT_PREFIX] => 
  [REQUEST_SCHEME] => http
  [DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [REMOTE_ADDR] => 44.192.25.113
  [SERVER_PORT] => 80
  [SERVER_ADDR] => 95.86.15.250
  [SERVER_NAME] => www.rtk.mk
  [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.29
  [SERVER_SIGNATURE] => 
  [HTTP_CONNECTION] => close
  [HTTP_HOST] => www.rtk.mk
  [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => br,gzip
  [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5
  [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  [SCRIPT_URI] => http://www.rtk.mk/preview.php
  [SCRIPT_URL] => /preview.php
  [FCGI_ROLE] => RESPONDER
  [PHP_SELF] => /preview.php
  [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1653203901.5587
  [REQUEST_TIME] => 1653203901
)
(ВИДЕО) ОТВОРЕНА ТРАДИЦИОНАЛНАТА ГОДИШНА ИЗЛОЖБА НА ДЛУК

КАВАДАРЕЧКИТЕ УМЕТНИЦИ СО ОВАА ЗАЕДНИЧКА ПОСЛЕДНА ИЗЛОЖБА ВО 2020 НА СИТЕ ИМ ГИ ЧЕСТИТАА НОВОГОДИШНИТЕ И БОЖИКНИТЕ ПРАЗНИЦИ

Денеска во Галеријата при Домот на културата “Иван Мазов - Климе“ од Кавадарци,беше отворена традиционалнта Годишна изложба на членовите на Друштвото на ликовни уметници од Кавадарци (ДЛУК), на која десетина кавадаречки уметници се претставија со свои дела од нивниот понов опус. Оваа изложбата на ДЛУК е последен настан за 2020 а со истиот кавадарелките уметници на сите свои сограѓани и пошироко им ги честитаа новогодишните и божикните празници. На изложбата говореа Владимир Темков и претседателката на ДЛУК Симона Манчева.

Годинава беа изложени дела на ликовните уметници: Киро Јосифов, Владимир Темков, Лазар Дојчинов, Ванчо Кеков, Трајче Јованов, Марина Убавкова, Диме Самарџиев, Иван Кованцалиев и Горан Боев.

м.в.

134078270_723982248228775_5391390688788730492_n 133602753_237431394454080_3218246531473928970_n