Array
(
  [PHPRC] => /home/rtkadm/fcgi-bin/../etc/php7.2
  [PWD] => /home/rtkadm/fcgi-bin
  [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 99999
  [SHLVL] => 0
  [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/snap/bin
  [CONTENT_LENGTH] => 0
  [SCRIPT_NAME] => /preview.php
  [REQUEST_URI] => /preview.php?id=6810
  [QUERY_STRING] => id=6810
  [REQUEST_METHOD] => GET
  [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1
  [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1
  [REMOTE_PORT] => 36612
  [SCRIPT_FILENAME] => /home/rtkadm/public_html/preview.php
  [SERVER_ADMIN] => [no address given]
  [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [CONTEXT_PREFIX] => 
  [REQUEST_SCHEME] => http
  [DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [REMOTE_ADDR] => 44.192.25.113
  [SERVER_PORT] => 80
  [SERVER_ADDR] => 95.86.15.250
  [SERVER_NAME] => www.rtk.mk
  [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.29
  [SERVER_SIGNATURE] => 
  [HTTP_CONNECTION] => close
  [HTTP_HOST] => www.rtk.mk
  [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => br,gzip
  [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5
  [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  [SCRIPT_URI] => http://www.rtk.mk/preview.php
  [SCRIPT_URL] => /preview.php
  [FCGI_ROLE] => RESPONDER
  [PHP_SELF] => /preview.php
  [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1653204359.6698
  [REQUEST_TIME] => 1653204359
)
(ВИДЕО) ОТВОРЕНА МЕЃУНАРОДНАТА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА МИХАЈЛОВО КАВАДАРЦИ 2021

По 25 пат Кавадарци е домакин на ликовни уметници од Македонија,Турција и Бугарија

Синока во летната бавча при Домот на културата и официјално беше отворено годинашното издание на традиционалната Меѓународна ликовна колонија “Михајлово Кавадарци 2021“. Колонијата годинава слави 25 годишен јубилеј.

На оваа меѓународната ликовна колонија годинава ќе учествуваат дваесетина ликовни уметници од Македонија, Турција и Бугарија. И во услови на пандемија сепак традицијата продолжува. На отварањето на колонијата говореа уметникот Владимир Темков, директорката на домот на културата Иван Мазов Климе, Јулијана Туриманџова и претседателот на Советот на општина Кавадарци, Ристо Сакалиев

М.В.

239453388_2912183049020762_6494670097541647518_n 239475540_2912182539020813_4264354210746428306_n 239492073_2912182969020770_1455689024910524763_n 239561349_2912182582354142_2902822246661161457_n 240664908_2912182212354179_7199179163685522146_n 240666209_2912181845687549_7365903237345562449_n 240709141_2912183629020704_1657127906747716587_n