Array
(
  [PHPRC] => /home/rtkadm/fcgi-bin/../etc/php7.2
  [PWD] => /home/rtkadm/fcgi-bin
  [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 99999
  [SHLVL] => 0
  [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/snap/bin
  [CONTENT_LENGTH] => 0
  [SCRIPT_NAME] => /preview.php
  [REQUEST_URI] => /preview.php?id=6897
  [QUERY_STRING] => id=6897
  [REQUEST_METHOD] => GET
  [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1
  [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1
  [REMOTE_PORT] => 49622
  [SCRIPT_FILENAME] => /home/rtkadm/public_html/preview.php
  [SERVER_ADMIN] => [no address given]
  [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [CONTEXT_PREFIX] => 
  [REQUEST_SCHEME] => http
  [DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [REMOTE_ADDR] => 34.239.147.7
  [SERVER_PORT] => 80
  [SERVER_ADDR] => 95.86.15.250
  [SERVER_NAME] => www.rtk.mk
  [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.29
  [SERVER_SIGNATURE] => 
  [HTTP_CONNECTION] => close
  [HTTP_HOST] => www.rtk.mk
  [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => br,gzip
  [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5
  [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  [SCRIPT_URI] => http://www.rtk.mk/preview.php
  [SCRIPT_URL] => /preview.php
  [FCGI_ROLE] => RESPONDER
  [PHP_SELF] => /preview.php
  [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1657201707.654
  [REQUEST_TIME] => 1657201707
)
Еуроникел Индустри - спонзор на ГФК Тиквеш и ГРК Тиквеш

СООПШТЕНИЕ

(Кавадарци, 13.09.2021) – Со потпишувањето на Договорите за спонзорство Еуроникел Индустри е новиот спонзор на градскиот фудбалски клуб Тиквеш и градскиот ракометен клуб Тиквеш. Договорите се во вредност од 30.000 и 15.000 евра и ја опфаќаат сезоната 2021/22 година. Со овие два договори, кавадаречката компанија е активен спонзор на три локални клуба во три различни спорта, заедно со кошаркарскиот клуб Еуроникел којшто е во целост под покровителство на компанијата.

„Потпишувањето на овие договори е продолжување и проширување на нашата општествена одговорност каде поддршка и промовирање на спортот е еден од главните сегменти и област каде континуирано вложуваме. Веруваме дека подигнување на спортската култура е исклучително важно за младите, а тоа најдобро се постигнува преку создавање силни и успешни локални клубови. Затоа целта на нашата поддршка е да помогнеме ракометниот клуб Тиквеш и фудбалскиот клуб Тиквеш да станат градските спортски херои, пример и мотив за младите, исто како што верувам тоа се сега кошаркарите на Еуроникел кои се минатогодишни вицешампиони, а и продолжуваме и понатаму да целиме кон шампионската титула”, изјави Андреас Цагарис директор на Еуроникел Индустри.

За клубовите овие договори имаат голема вредност затоа што обезбедуваат и гарантираат квалитетен старт и учество во претстојната сезона.

„Фудбалскиот клуб Тиквеш има голема вредност за градот и со своите успешни настапи ја испишува фудбалската историја на градот. Со оваа соработка и потпишаниот договор, добиваме партнер кој ги поддржува вистинските вредности и ја делиме истата цел, да бидеме подобри и поуспешни во своето поле. Исклучително сме среќни што компанија како Еуроникел Индустри застанува зад нас и тоа ќе ни даде дополнителен поттик за понатамошни успеси и уште подобри резултати", истакна претседателот на ФК Тиквеш Миле Масларков.

„Договорот за спонзорство за нас значи повеќе од само поддршка и помош за зголемување на капацитетите и подобрување на перформансите на клубот, во претстојната сезона. Значи дека стопански субјект како Еуроникел Индустри верува во спортот и во квалитетот на клубот и затоа ја дава својата поддршка. Веруваме дека и другите ќе го следат овој пример”, изјави Зоран Јосифов од РК Тиквеш.

Градоначалникот Митко Јанчев, кој обезбедува силна општинска подршка на клубовите, исто така ја истакна својата благодараност кон Еуроникел, и порача дека што повеќе компании треба да го следат овој пример, на тој начин придонесувајќи кон збогатување на спортскиот живот во Кавадарци.