Array
(
  [PHPRC] => /home/rtkadm/fcgi-bin/../etc/php7.2
  [PWD] => /home/rtkadm/fcgi-bin
  [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 99999
  [SHLVL] => 0
  [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/snap/bin
  [CONTENT_LENGTH] => 0
  [SCRIPT_NAME] => /preview.php
  [REQUEST_URI] => /preview.php?id=7200
  [QUERY_STRING] => id=7200
  [REQUEST_METHOD] => GET
  [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1
  [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1
  [REMOTE_PORT] => 39852
  [SCRIPT_FILENAME] => /home/rtkadm/public_html/preview.php
  [SERVER_ADMIN] => [no address given]
  [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [CONTEXT_PREFIX] => 
  [REQUEST_SCHEME] => http
  [DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [REMOTE_ADDR] => 35.172.223.251
  [SERVER_PORT] => 80
  [SERVER_ADDR] => 95.86.15.250
  [SERVER_NAME] => www.rtk.mk
  [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.29
  [SERVER_SIGNATURE] => 
  [HTTP_CONNECTION] => close
  [HTTP_HOST] => www.rtk.mk
  [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => br,gzip
  [HTTP_IF_MODIFIED_SINCE] => Fri, 21 Jan 2022 23:47:36 GMT
  [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5
  [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  [SCRIPT_URI] => http://www.rtk.mk/preview.php
  [SCRIPT_URL] => /preview.php
  [FCGI_ROLE] => RESPONDER
  [PHP_SELF] => /preview.php
  [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1660219391.0616
  [REQUEST_TIME] => 1660219391
)
60 ГОДИНИ ПСД,,ОРЛЕ,, -Одбележување на 2 декември 2021
МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Свеченоста ке се одржи утре во Домот на културата ,,Иван Мазов Климе,, од 19 часот.

Во поканата до сите планинари и љубители на планинарењето објавена на ФБ се наведува:

,,Почнете да ја следите вашата пасија, ослободете го вашиот имагинарен страв бидејќи адреналинот е единствената супер моќ што човекот ја има. ПСД ОРЛЕ знае дека секој врв од планината е нова тајна и приказна вредна за доживување, а ние заедно веќе 60 години испишуваме приказни и искуства за паметење. Дојдете заедно да го прославиме нашиот јубилеј на ден 02.12.2021(четврток) во 19: 00 часот на локација: Дом на Култура ,,Иван Мазов Климе,, каде ќе имате можност да видите дел од изложените слики, опрема за спелеологија, алпинизам и планинарење каде се претставени активности и успеси на клубот низ сиве овие години, ќе се споделат искуства од поискусните членови на клубот, ќе бидете запознаени со основите на планинарењето и ќе можеме да си поразговараме и да наздравиме со коктел и скромна закуска.

download

44067992_2210149069273671_6448163362172829696_n 74fd92a4-0a50-489e-be4e-b832130ac539 260593925_434954304752303_6207438203909448736_n

М.В.