Array
(
  [PHPRC] => /home/rtkadm/fcgi-bin/../etc/php7.2
  [PWD] => /home/rtkadm/fcgi-bin
  [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 99999
  [SHLVL] => 0
  [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/snap/bin
  [CONTENT_LENGTH] => 0
  [SCRIPT_NAME] => /preview.php
  [REQUEST_URI] => /preview.php?id=7286
  [QUERY_STRING] => id=7286
  [REQUEST_METHOD] => GET
  [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1
  [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1
  [REMOTE_PORT] => 40014
  [SCRIPT_FILENAME] => /home/rtkadm/public_html/preview.php
  [SERVER_ADMIN] => [no address given]
  [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [CONTEXT_PREFIX] => 
  [REQUEST_SCHEME] => http
  [DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [REMOTE_ADDR] => 44.192.25.113
  [SERVER_PORT] => 80
  [SERVER_ADDR] => 95.86.15.250
  [SERVER_NAME] => www.rtk.mk
  [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.29
  [SERVER_SIGNATURE] => 
  [HTTP_CONNECTION] => close
  [HTTP_HOST] => www.rtk.mk
  [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => br,gzip
  [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5
  [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  [SCRIPT_URI] => http://www.rtk.mk/preview.php
  [SCRIPT_URL] => /preview.php
  [FCGI_ROLE] => RESPONDER
  [PHP_SELF] => /preview.php
  [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1653207872.8734
  [REQUEST_TIME] => 1653207872
)
БАНКА ЗА ХРАНА / Досега се доставени над 70 тони

Поминаа три години од формирањето на Banka za Hrana MK -Kavadarci чие постоење ќе беше невозможно без поддршката од Општина Кавадарции верните партнери-донатори на храна кои несебично секојдневно ја покажуваат својата хумана страна и желба за заедничка борба против гладот и сиромаштијата, насочена кон постигнување на една и единствена цел: НУЛА ГЛАД во општина Кавадарци.

Досега се доставени над 70 тони (3.800пакети) храна и пијалоци до домовите на фамилиите кои имаат потреба за истата.

-,,Ете успешни 3 години позади нас. Цели 3 години функционирање на неформалниот систем 0 глад во Кавадарци.... Формирана е со заедничка иницијатива на градоначалникот Митко Јанчев , БАНКА ЗА ХРАНА МК И ЕКО-ЖИВОТ, КАВАДАРЦИ,, вели Роберто Паризов- од Еко Живот Кавадарци. Честитки за се што прават и за нив но и нивните помагатели.

м.д.

270205243_917099678946125_1440480239390710262_n 270231091_917099638946129_2515992106216096345_n 270475800_917099608946132_1359331092172888275_n