Array
(
  [PHPRC] => /home/rtkadm/fcgi-bin/../etc/php7.2
  [PWD] => /home/rtkadm/fcgi-bin
  [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 99999
  [SHLVL] => 0
  [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/snap/bin
  [CONTENT_LENGTH] => 0
  [SCRIPT_NAME] => /preview.php
  [REQUEST_URI] => /preview.php?id=7317
  [QUERY_STRING] => id=7317
  [REQUEST_METHOD] => GET
  [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1
  [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1
  [REMOTE_PORT] => 38788
  [SCRIPT_FILENAME] => /home/rtkadm/public_html/preview.php
  [SERVER_ADMIN] => [no address given]
  [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [CONTEXT_PREFIX] => 
  [REQUEST_SCHEME] => http
  [DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [REMOTE_ADDR] => 3.235.24.113
  [SERVER_PORT] => 80
  [SERVER_ADDR] => 95.86.15.250
  [SERVER_NAME] => www.rtk.mk
  [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.29
  [SERVER_SIGNATURE] => 
  [HTTP_CONNECTION] => close
  [HTTP_HOST] => www.rtk.mk
  [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => br,gzip
  [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5
  [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  [SCRIPT_URI] => http://www.rtk.mk/preview.php
  [SCRIPT_URL] => /preview.php
  [FCGI_ROLE] => RESPONDER
  [PHP_SELF] => /preview.php
  [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1653335783.7028
  [REQUEST_TIME] => 1653335783
)
Прва заштитена зона ,,Лукар“- За почеток предупредувачки табли !...

Со прогласување на Прва заштитена зона ,,Лукар" по налог на градоначалникот Митко Јанчев заедно со ЈП Комуналец и Еколошкото здружение ,, Еко Живот ,,-ќе се пристапи кон поставување информативни и предупредувачки табли на прва и втора заштитена зона, и оградување кога ќе дозволат временските услови.

Oд ,,Еко Живот,, ,го поздравија потегот на Локалната самоуправа Кавадарци , со оглед на нивната заложба за заштита на еден од ретките планински извори во Македонија , благодарение на кој три општини во Тиквешијата пијат здрава вода.

„Прекрасно е чувство,кога се знае дека во општина Кавадарци имаме уште едно заштитено подрачје каде ќе има зони на строг надзор со забрана за движење. Од еколошки гледен аспект ова е втората по важност добивка за општина Кавадарци, каде на сечие задоволство ќе знаеме дека има некоја сигурност по безбедноста на извориштата, а за сето тоа во иднина ќе се грижи ЈП КОМУНАЛЕЦ. Тие ќе треба да се грижат за сигурноста на водата ⛲која ја пиеме во Кавадарци, Росоман и Неготино. Нашиот удел понатаму е да ја зголемуваме свесноста на граѓаните и сите да се однесуваме поодговорно со оваа благодет која ни е дадена како вистинско богатство на територија на општина Кавадарци.

P. S. МНОГУ ДЕЛОВИ ОД ЗЕМЈИНАТА ТОПКА НЕМААТ ИСПРАВНА ВОДА ЗА ПИЕЊЕ“, пишуваат од “Еко живот“ јна ФБ.

271848128_478221226995217_7529390642758491706_n