Array
(
  [PHPRC] => /home/rtkadm/fcgi-bin/../etc/php7.2
  [PWD] => /home/rtkadm/fcgi-bin
  [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 99999
  [SHLVL] => 0
  [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/snap/bin
  [CONTENT_LENGTH] => 0
  [SCRIPT_NAME] => /preview.php
  [REQUEST_URI] => /preview.php?id=808
  [QUERY_STRING] => id=808
  [REQUEST_METHOD] => GET
  [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1
  [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1
  [REMOTE_PORT] => 45570
  [SCRIPT_FILENAME] => /home/rtkadm/public_html/preview.php
  [SERVER_ADMIN] => [no address given]
  [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [CONTEXT_PREFIX] => 
  [REQUEST_SCHEME] => http
  [DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [REMOTE_ADDR] => 34.231.247.88
  [SERVER_PORT] => 80
  [SERVER_ADDR] => 95.86.15.250
  [SERVER_NAME] => www.rtk.mk
  [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.29
  [SERVER_SIGNATURE] => 
  [HTTP_CONNECTION] => close
  [HTTP_HOST] => www.rtk.mk
  [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => br,gzip
  [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5
  [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  [SCRIPT_URI] => http://www.rtk.mk/preview.php
  [SCRIPT_URL] => /preview.php
  [FCGI_ROLE] => RESPONDER
  [PHP_SELF] => /preview.php
  [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1653296681.7053
  [REQUEST_TIME] => 1653296681
)
Крводарителска акција во Кавадарци

Денешната акција траеше од 9 до 15 часот а беа собрани 37 единици крв.

Општинската организација на Црвен крст од Кавадарци заедно со Институтот за трансфузиона медицина од Кавадарци и Скопје денеска од 9 до 15 часот организираа крводарителска акција.Екипата е беше сместена во Големата сала на Собранието на Општината, која ја посетивме претпладнево, и можевме да забележиме дека стручните медицински лица и активистите на Црвениот крст направиле ‘се и ова акција да протече во беспрекорен ред.До 10 часот беа остварени 10-тина крводарувања, што е бројка која ветува .Вкупната бројка е опечкувана.До 15 часот беа собрани 37 единици крв.

Тоа што импресионира е подготвеноста на постојаните членови-повеќекратните крводарители, редовно да доаѓаат на ваквите акции и сосема нормално да ја обават својата хумана функција.Добро е што кон армијата редовни крводарители постојано им се приклучуваат млади, луге кои за прв пат дават крв.

Денешната акција беше наменета за широкото граѓанство.