Array
(
  [PHPRC] => /home/rtkadm/fcgi-bin/../etc/php7.2
  [PWD] => /home/rtkadm/fcgi-bin
  [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 99999
  [SHLVL] => 0
  [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/snap/bin
  [CONTENT_LENGTH] => 0
  [SCRIPT_NAME] => /preview.php
  [REQUEST_URI] => /preview.php?id=8187
  [QUERY_STRING] => id=8187
  [REQUEST_METHOD] => GET
  [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1
  [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1
  [REMOTE_PORT] => 48276
  [SCRIPT_FILENAME] => /home/rtkadm/public_html/preview.php
  [SERVER_ADMIN] => [no address given]
  [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [CONTEXT_PREFIX] => 
  [REQUEST_SCHEME] => http
  [DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [REMOTE_ADDR] => 44.220.62.183
  [SERVER_PORT] => 80
  [SERVER_ADDR] => 95.86.15.250
  [SERVER_NAME] => www.rtk.mk
  [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.29
  [SERVER_SIGNATURE] => 
  [HTTP_CONNECTION] => close
  [HTTP_HOST] => www.rtk.mk
  [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => br,gzip
  [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5
  [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  [SCRIPT_URI] => http://www.rtk.mk/preview.php
  [SCRIPT_URL] => /preview.php
  [FCGI_ROLE] => RESPONDER
  [PHP_SELF] => /preview.php
  [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1708554496.34
  [REQUEST_TIME] => 1708554496
)
СТУДЕНТКАТА МАРИЈА ОД КАВАДАРЦИ ИМА НАД 114 ИЛЈАДИ СЛЕДАЧИ НА ТИК ТОК


МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Марија Сакалиева е студентка ,млада девојка е која постигна над 114 илјади следачи на Тик Ток за кратко време.

Снима забавни видеа, во кои често дегустира храна. Често се случува и други инфлуенсери да ја спомнат во свои видео снимки.Инаку треба да се каже дека некои нејзини обајви на тик-ток имаат и по 5,5 милиони прегледи.

Таа е кавадарчанка, и во моментов студира во Словенија, а нејзините следбеници на социјалните мрежи се од различни страни на светот. Велат дека е една од најследените личности на интернет, на овие простори. На свои 16 години ја препознала моќта на интернетот . Таа нивна моќ, младата девојка ја искористила на најдобар можен, се разбиура,позитивен начин. Самостојно да работи онлајн на две интернет страници. Едната е за накит, (AVYJEWELS), па почнала и да заработува од негова продажба. На 18 години пред три години заминала на студии по менаџмент на Економскиот факултет во Марибор. Популарноста на харизматичната Марија расте секојдневно. Таа е прав доказ дека интернетот и социјалните мрежи можат и паметно да се искористат.И посакуваме успех понатаму...

https://vm.tiktok.com/ZMjsVdYRw/

369427381_370132088694339_4114757242380633001_n