„Градоначалникот на општина Росоман Бранко Јанев оствари работна а средба со амбасадорката на Јапонија, Н.Е. г-ѓа Кеико Ханеда.Оваа прва средба претставуваше можност за размена на идеи и искуства за подобрување на соработката помеѓу општина Росоман и Амбасадата на Јапонија.Градоначалникот Јанев информираше и за тековните случувања и предизвици со кои општина Росоман се соочува со актуелната ситуација со Ковид 19.„ известуваат од Кабинетот на Јанев.