МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

ЗАРАДИ ИЗМРЗНУВАЊЕТО РЕЧИСИ 80 ПРОЦЕНТИ ОД ПЛАНТАЖИТЕ ОСТАНАА БЕЗ РОД

Симболично со откинување на првата праска беше означен почетокот на манифестацијата ДУХОВДЕН ПРАСКОБЕР во општина Росоман. Првата праска ја откина градоначалникот Бранко Јанев заедно со гостите од збратимената општина Пландиште, Србија. Беше потенцирано дека оваа година е исклучително тешка за производителите на праски бидејќи поради измрзнување 80 посто од насадите под праски останаа без род.