МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

ГФК Тиквеш вчера попладне ги започнаа подготовките за новата натпреварувачка фудбалска сезона.Втората фудбалска лига-исток годинава ке има силна конкуренција за освојување на врвот, и сезона Тиквеш соодветно се подготвува.Нови играчи на ГФК Тиквеш се Ванче Шиков-интернационалец и репрезентативец и поранешен фудбалер на Тиквеш , Лазар Пеев,Димитар Иванов и Благојче Иванов. Во клубот својот ангажман го потврдија голем дел од фудбалерите од минатата зезона а дел најавија заминување од клубот.На првиоит тренинг на фудбалерите им се обратија тренерот Љупчо Димитковски кој останува во Тиквеш, и претседателот на клубот Миле Масларков.На првиот трениг беа сите помошници на тренерот, лекарот и членови на управата заедно со помошниот персонал.

-Турнирот „Вуко Каров„ ке се одржи на почетот на август (3 или 4 .08)

-Подготовки во Маврово од 19 јули 2019

Ова недела се очекуваат уште тројца нови играчи. Теренот и трибините ќе се реконструираат. 66358159_2584160091628094_71312803759128576_n.jpg66244001_2584160921628011_6233781160514682880_n.jpg65841356_2584160188294751_5460138794659348480_n.jpg

65896829_2584160434961393_2441132975799140352_n.jpg