МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Кампот кој се оддржува овозможува обука за тренери, играчи и судии од повеќе од 45 европски федерации членки на ФИБА.

Тренерот, и еден од носителите на играта на МНА Кожувчанка, Снежана Николовска, ќе биде дел од Меѓународниот кошаркарски камп за девојки до 15 години, кој е во организација на ФИБА Европа во соработка со Словенечката кошаркарска федерација.

Кампот кој се оддржува по единаесетти пат овозможува обука за тренери, играчи и судии од повеќе од 45 европски федерации членки на ФИБА, што говори за неговиот квалитет.

Покрај Николовска која патува во функција на тренер, Кошаркарската федерација на Македонија во Постојна, Словенија ќе ја претставуваат и кошаркарките Илина Селчова од Бадел и Елена Тасевска од Пелистер, како и судијата Бисера Јакова.

Активностите на кампот ќе започнат во недела, 2 јули, а ќе завршат на 8ми јули.