МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Во општина Демир Капија на ден 30.05.2018 година се одржаа дваесетитретите по ред локални спортски натпревари на вардарскиот регион.

Настанот започна со свечено отварање на овие натпревари во спортската сала во Демир Капија.Од страна на претседателот на здружението на пензионери од Демир Капија Благоја Кавазовски беа поздравени сите учесници, а исто така свое обраќање имаа и претсавникот од локалната самоуправа Блажо Пемов и претставник од СЗПМ Салтир Каровски кој ги прогласи спортските натпревари за отворени.На овие натпревари зедоа учество здруженијата на пензионери од Велес, Неготино,Кавадарци,Демир Капија, Валандово, Гевгелија, Богданци и Дојран, а се натпреваруваа во 12 дисциплини со околу 350 пензионери учесници.

34047266_2144663825765351_1449978485228437504_n.jpg34064664_2144666169098450_3662477046052814848_n.jpg34046917_2144664865765247_5005654885929058304_n.jpg34118223_2144664275765306_946467713792868352_n.jpg33992809_2144663592432041_3684237480678129664_n.jpg34045042_2144663552432045_202800500221935616_n.jpg34089306_2144664695765264_7182414207839633408_n.jpg34131420_2144666435765090_5594334090045161472_n.jpg34368419_2144665499098517_1345790288093773824_n.jpg34047627_2144664929098574_1960602774773170176_n.jpg34067492_2144665229098544_6003388261374885888_n.jpg