МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Вчера иселените жители од селото Клисура го одбележаа христијанскиот празник летен св. Никола заштитник на селото. Овде на овој ден за нив света божествена литургија отслужија свештени лица. И оваа година како и секоја на овој празник присуствуваа голем број на исeлени лица од родниот крај како и голем број на жители од Демир Капија и други општини. По отслужената литургија во придружба на жива музика, присутните со песна и оро и со настап на КУД Мирка Гинова од Демир Капија го продолжија прославувањето на големиот христијански празник.

61028924_2399222010309530_6842988805067112448_n.jpg