МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

На 2 Јули 2019 година во Брисел се одржа последната конференција од проектот EUROPEAN COUNTER AND ALTERNATIVES NARRATIVES NETWORK - EU CAN.

Збратимувањето помеѓу општините партнери во овој проект беше предвидена активност. Настанот на кој што се потпишаа договорите за соработка се случи во Европскиот Комитет за Економија и Социјала - EESC.

Градоначалникот на општина Демир Капија Лазар Петров заедно со официјалните представници на општините Парадеш од Португалија, Гвадасуар од Шпанија, Виеречо од Италија потпишаа свечена заклетва за соработка во сите свери на дејствување на локалните самоуправи односно во областа на култура, образование, туризам и економија.

65645359_2428959207335810_4397217427797049344_n.jpg66053494_2428959160669148_2140477843375652864_n.jpg

65711717_2428959114002486_2346609597541777408_n.jpg