МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Општина Демир Капија заедно со комуналното претпријатие ЈКП Бошава направи дезинфекција по сите улици во општината и околните села. Исто така на повеќе локации во општината и селата се поставени пунктови за дезинфекција. Набавени се стапки за дезинфекција да се стават пред локалите. Оние кои немаат нека се обратат во општината. Апел до ѓраѓаните да се почитуваат мерките од надлежните, да се избегнуваат собири и да не ги напуштаат своите домови доколку немаат итна потреба. Формиран е мобилен тим за помош на стари лица и лица со попреченост кои имаат потреба од набавка на лекарства, прехрамбени производи и средства за хигиена, а се со цел да не остварува непосреден контакт со други лица и се изложи на дополнителна опасност.

90502625_2650212508543811_1598140984196071424_n