МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Во просториите на Општина Демир Капија со придржување на мерките за заштита и спречување на ширењето на вирусот KOVID 19 во тек е прибирањето на мострите за натпреварите во најдобро домашно вино и ракија посветено на Недела на традицијата Свети Трифун 2021година. Прибирањето на мострите на вино и ракија ќе трае до 11 февруари (четврток),а оценувањето ќе го изврши стручна Комисија составена од Енолози.

За најдобрите производители на домашно вино и ракија ќе следуваат награди и признанија кои на натпреварувачите ќе им бидат доделени на 14 февруари по повод празникот Свети Трифун.

п.п.

147780475_168913224776749_420813609208387736_n 147804536_164811005228225_3008499388265469936_n 148079156_257648285911970_5975972223187036962_n 148833833_4173701029319033_737865362149418165_n 148885312_139836821316387_1314268989757441536_n