МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Денесka според програмата посветена на Неделата на традицијата Свети Трифун 2021 во просториите на Општина Демир Капија со придржување на мерките за заштита и спречување на ширењето на вирусот KOVID 19 стручното жири составено до енолозите Андон Крстевски, Петре Манчев и Влатко Анчев извршија дегустација и бодување на мострите за најдобро домашно вино и ракија.За време на дегустацијата комисијата беше посетена од Градоначалникот на Општина Демир Капија Лазар Петров и Директорот на агенцијата за промоција и подршка на туризмот Љупчо Јаневски. Победниците ќе бидат прогласени на 14 февруари Свети Трифун денот посветен на лозарите и винарите и ќе им бидат доделени награди.

149777879_2944861722412220_7221530131560082727_o