МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

На 6 јули во с.Бистренци започна Традиционалниот Петровденски Турнир Бистренци 2021 година. Годинава за учество на турнирот се пријавија 14 екипи, кои ке се натпреваруваат во наредните 10 дена. Турнирот Свечено го отвори Градоначалникот на Општина Демир Капија господинот Лазар Петров. На свеченоста присуствуваа претставници од локалната самоуправа претставници на бизнис секторот и жителите на с.Бистренци. Пред почетокот на првиот натпревар кратко излагање за значењето на турнирот презентираа најмладите членови на организациониот одбор веднаш потоа настапија младите играорци од КУД„ Мирка Гинова“од Демир Капија.

213973461_810268513182072_1746654766265025262_n 213182961_810268589848731_818851641394112285_n 214542256_810268566515400_6746037565910549193_n 214810877_810268649848725_5886355942921985320_n