МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Општинската организација на Црвен крст иницијатор на уште една акција за кавадарчани

Во просториите на Црвен крст Кавадарци денеска се изведе акција на за испитување на слухот.Проверката на слухот денеска ја направија главно постари лица и ученици oд паралеката за деца со посебни потреби при ООУ„Срашо пинџур“

Со аудиометар Мери Димитриоска магистер по специјална едукација и рехабилитација на лица со слушно оштетување денеска на повеќемина граѓани им го испитуваше слухот со соодетна препорака за преземање на мерки за лекување односно користење на слушно апаратче за подобрување на слухот.

Според неа многу граѓани и не знаат дека слухот им е оштетен, ако тоа не го испитаат на соодветните апарати и други медицински методи.

Видео (Мери Димитриоска- магистер по специјална едукација и рехабилитација на лица слушно оштетување)