МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

На 27 и 28 април, Кавадарци по трет пат ќе биде домаќин на земјоделскиот саем „Винотек 2017“.

За разлика од претходните години кога саемот се случуваше на градскиот плоштад, годинава саемските поставки ќе бидат поставени во спортската сала „Јасмин“ во Кавадарци.Вообичаено, пред кавадаречките земјоделци ќе бидат презентирани најновите достигнувања во земјоделската механизација, опремата за наводнување, заштитните средства, садници и прихрана, како и останата земјоделска опрема.Почетокот на саемот е во 10 часот, а истиот и годинава е во организација на здружението „Винотек“ од Кавадарци.