МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Пајтонот на Горчо Туриманџов

Овој пајтон возел на релација Кавадарци-железничка станица Неготино и Криволак во 1938 година. На фотографијата Горчо е со:Пано Тотов, Вано Мазев, Т. Ралев, Ѓорѓи Велков, Тодор Сеизов и Петре Светиката.

Од архивата на Музеј-галерија Кавадарци