МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Ekoлошкото друштво од Возарци за четири години со организирање на квиз натпреварувањето за аученици од 5-то одделение, постигна многу во подигнувањето на еко-културата кај младите.Низ фазите на натреварување вклучени се околу 2.000 млади луѓе што е одличен податок за анимација во ова област.Во самата организација на еко квизот вклучени се Локалната самоуорава, Фени Индустри и ЕД „Тисовец“ кој денеска во салата на Домот на културата го спроведоа финалното натпреварување.

За РТК.МК ,за самото натпреварување и организирање на Еко квизот,говорат: Митко Јанчев-градоначалник на Општина Кавадарци, Ванчо Филковски-Фени Индустри и Сашко Данов-претседател на ЕД„Тисовец„-Возарци.