МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Свадбата на Стојан Белевски со Марика Фалкова била 1935 година.

Свадбената поворка се враќа од венчавањето во црквата, а фотографијата е направена на Црквинската улица и е снимена од Блажо Мангарот-еден од најпознатите фотографи во Кавадарци каде занаетот го учел и Ване Малинков -Чендо-повоениот хроничар- фотограф на Кавадарци.