МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Локалната самоуправa Кавадарци вложи околу 4,5 милиони денари за да ги изврши геолошките испитувања и изврши градежните работи на свлечиште во село Ваташа

По две години интензивни градежни работи завршени се активносите на Локалната самоуправа Кавадарци на локацијата на крајот на селото за санирање на големото свлечиште кое се наоѓа од десната страна по течение на реката „Луда Мара“ во близина на селските гробишта во село Ваташа.Сега тлото е смирено и сопствениците на куќи и имот овде можат да здивнат.Но само на ова локација.Тлото не мирно на неколку делови кои се наоѓаат на десната страна на реката .Но засега изведените градежни зафати, на овој дел на Ваташа беа неминовни и истите се извршени со успех.Освен на ова локација испитувањата кои ги изврши Градежен факултет од Скопје во вредност од 2 милиони денари беа извршени и на други локации од десната страна на реката, што е од значење за идни работи кои можат да се извршат или пак да бидат сознание за евентуална идна градба.Во изјавата за медиумите градоначалникот Александар Панов ја го нагласи значењето на овој гардежен зафат: