ОК на ВМРО-ДПМНЕ упатува честитка до граѓаните на Општината по повод Денот на ослободувањето на градот

„Нека е честит 7-ми Септември денот на ослободувањето на Кавадарци од фашистичкиот окупатор и неговите сојузници. Слободата и државата никој не ни ја подари, ја извојуваа нашите претци. Нивната борба и пожртвуваност како аманет тлеат во секој еден од нас и нивните херојства и жртви нема никогаш да бидат заборавени.Денес на сите Кавадарчани останува полесниот дел. Слободата што ни ја обезбедија борците ни остана да ја надоградуваме со просперитет за градот, да обезбедиме иднина за најмладите, но и да го сочуваме достоинството како Македонци. Денес Кавадарчани тоа и го прават. Во Кавадарци денес тоа се случува. Можеби некои политичари денес се обидуваат со таканаречени „Добрососетски договори“ да ги сменат историските случувањата од тој период, но македонскиот народ, за тоа на демократски начин ќе бира кој да се грижи за интересите на Македонската држава.Нека ни е честит и 8 ми Септември Денот на независноста на Македонија, Голем празник кој ја означува сувереноста, независноста и самостојноста на граѓаните од сите етнички заедници кои живеат во Македонија„, се вели во честитката по повод 7 Септември упатена до граѓаните на Општина Кавадарци.