МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Младиот ликовен уметник од Кавадарци Пане Хаџи-Василев (19) револтиран од својот напредок во Македонија денес за нашиот портал изјави дека решил да паузира од своите своите дела и креации кои редовно ги споделува на својот профил и на социјалните мрежи со јавноста и љубителите на уметноста.

``СЕКОЈ ДЕН СЕ ТРУДАМ ДА СЕ ПОДОБРАМ И ДА БИДАМ ПО КРЕАТИВЕН ЗА МОИТЕ ОБОЖАВАТЕЛИ И ЗА МЕНЕ, НО НЕ МИСЛАМ ДЕКА ВО МАКЕДОНИЈА МОЖАМ ДА ГО ПОСТИГНАМ УСПЕХОТ И ЦЕЛТА ЗА КОЈ СЕ ТРУДАМ И БОРАМ ТОЛКУ МНОГО,, изјави младиот уметник.

Секако во оваа кратка изјава младиот уметник од Каваадрци не беше дециден дека ова е крајот на неговите креативни дела но дека ќе направи мала пауза од јавноста засега но дека ќе работи напорно и ќе изненади со нови проекти и постигнувања надвор од Македонија.

Неговата првична намера за Шпанија, сега стагнира.Но актуелната моментна преокупација за изучување на италијанскиот јазик,ни дава за право да претпоставиме дека ке се посвети за дизајнирањето модели во големите центри на модата во Италија.Останува да го следиме неговиот творечки пат.