МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Паркот кај „Кулата„ за граѓаните беше отворен 1954 година

Кабадарци интензивно се гради пеесетите и шеесетите години.Покрај изградбата на нови куќи, згради, улици, водовод и канализација, по ослободувањето се мислело и на градското зеленило. Ова е фотографија снимена во т.н.малиот парк во“ Поланата“ или “Куловското маало“ по неговото пуштање во 1954 година.Убава слика : Полно деца кои си играат во паркот.