МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Ретка фотографија на панорама на градот од 1955 година

Ова е фотографија од Архивата на Музеј галеријата-фототека- со панорама на Кавадарци во 1955 година. Од јавните објекти се гледаат училиштето “Страшо Пинџур“, Дом на култура, Општинската зграда, АК “Тиквеш“ и објектот на “Тиквеш-транс“. Во овој период Кавадарци има околу 7.000 жители.