МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Ристо Шандаров на панаѓурот во Кавадарци1958 година

Панаѓурот едно време се одржуваше на сегашниот Градски плоштад.Ова е фотографија се гледа како Ристо Шандаров продава од лимарските производи на својот татко Вано Шандаров кој е еден од најпознатите лимари во тоа време, воедно Ристо Шандаров не го наследил занаетот.Инаку панаѓурот во овој период беше организиран и се одржуваше во чаршијата во Кавадарци.