МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Фотографија снимена од камбанеријата на Црквата „Св.Димитрија“

Фотографијата е направена 1953 година и е снимена од камбанаријата на црквата во Кавадарци. Се гледаат дел од партизанските гробишта, куќите на поп Доно Мицајков, Цандо Мицајков, Петре Американецот, Ристо Кујумџиев, Трајко Пендев, Мукаетовци и други.