МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Изградба на зградата на Собранието на Oпштина Кавадарци , 1953 година.

Во позадината се гледаат старите куќи и дуќани на ул. ЈНА (денес ул. Тиквешко востание). Зградата е предадена во употреба во 1954 година.Oвој објект е еден од најубавите во Македонија,по функционалноста,аритектонското решение, материјалот од кој е направен и друго.