Денеска во 17 часот се организира трибина.Ќе се зборува за проблемите во лозарството а ке се формираи ново Здружение на лозаропроизводители.

Трибината ке се одржи во Дом на културата „Иван Мазов Климе“ а на неа покрај другите се очекува присуството на градоначалникот Митко Јанчев, претставници од винарските визби, пратениците од Кавадарци и лозаропрозиводители.На ова средба ќе се разговара за проблемите со кои се соочуваат земјоделците .Се очекува да се формира ново Здружение на лозари кое би функционирало поефикасно и кое ќе ги застапува нивните права.