МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Започнаа работите на поставување на тротоар на улицата „Киро Крстев“. Работите ги изведува кавадаречката фирма „Урбан Инвест“.

„За оваа намена општината инвестира вкупно 350.000 денари, пари од буџетот,согласно програмата за комунална изградба.Се работи на потегот одтротоарот наделот помеѓу улиците „Браќа Миладинови“ улица „Елпида Караманди“.На површина од 330м2 ќе бидат поставени бекатон коцки.

Со овој зафат општината ќе овозможи побезбедно движењена пешаците.„ се вели во известувањетодо РТК.МК од Кабинетот на градоначалникот Митко Јанчев.